Het zijn de alledaagse dingen die het leven bijzonder maken en 'C’mon C’mon' is een eerbetoon aan die alledaagse dingen | Filmrecensie

Een radiojournalist moet een paar dagen op zijn negenjarige neefje passen en besluit hem mee te nemen op werktripjes naar New York, Detroit en New Orleans. De vertederende zwart-witfilm C’mon C’mon is een eerbetoon aan de doodnormale gebeurtenissen in het leven.

Radiojournalist Johnny (Joaquin Phoenix) krijgt in C'mon C'mon de negenjarige Jesse, het zoontje van zijn zus Viv, onder zijn hoede.

Radiojournalist Johnny (Joaquin Phoenix) krijgt in C'mon C'mon de negenjarige Jesse, het zoontje van zijn zus Viv, onder zijn hoede. Foto: The Searchers

De goedhartige radiojournalist Johnny (Joacquin Phoenix) moet voor zijn werk kinderen in verschillende grote steden interviewen. Met een mix van oppervlakkige vragen (als je een superkracht uit mocht kiezen, welke zou je dan nemen?) en diepere vragen (is het leven eerlijk?) weet hij de jeugd interessante uitspraken over het leven te ontlokken. Wanneer hij zijn negenjarige neefje Jesse (Woody Norman) noodgedwongen meeneemt op reis is hijzelf degene die antwoorden moet geven. En dat is hij niet gewend.

Nieuws

menu