Kunst en cultuur zijn geen extraatje, maar moeten vast onderdeel zijn van het onderwijs

Na twee saaie jaren met lockdowns en onlinelessen, besloot scholenkoepel De Oarsprong dat er meer variatie onder schooltijd moest komen. Kunst en cultuur waren afgelopen jaar een integraal onderdeel van het lesprogramma.

In de Molkfabryk in Burgum komen deze week 1850 kinderen van St. De Oarsprong bij elkaar om te laten zien wat de samenwerking met Cultuurlab, Keunstwurk en Wâldsang heeft opgeleverd dit jaar. De leerlingen bespelen muziekinstrumenten, doen een speurtocht, spelen voorstellingen, doen spelletjes, rijden paardje en eten verse stroopwafels.

In de Molkfabryk in Burgum komen deze week 1850 kinderen van St. De Oarsprong bij elkaar om te laten zien wat de samenwerking met Cultuurlab, Keunstwurk en Wâldsang heeft opgeleverd dit jaar. De leerlingen bespelen muziekinstrumenten, doen een speurtocht, spelen voorstellingen, doen spelletjes, rijden paardje en eten verse stroopwafels. Foto: Marchje Andringa

Ze moesten een keer iemand nadoen, en een raar loopje bedenken. Celine van der Meulen (9) van groep 5 van basisschool De Arke in Burgum doet het even voor. Knutselen was ook leuk natuurlijk, muziek. ,,Toen kregen we een muziekfilmpje en moesten we meedoen door op buizen te slaan.” Met klasgenootjes Noa Soet en Ilse Zandstra weet ze heel wat leuke dingen die ze in het afgelopen jaar mochten doen op school.