Dit artikel is vandaag gratis

Kunsthistoricus Susan van den Berg overleden. 'Se hat tal fan minsken tichter by de keunst brocht'

Kunsthistoricus Susan van den Berg. Foto: Uitgeverij De Kleine Uil

Kunsthistoricus Susan van den Berg (49) uit Twijzel is maandag om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeluk. Van den Berg was conservator bij Museum Belvédère en schreef boeken over Friese kunstenaars.

Van den Berg schreef onder meer een boek over het leven en werk van Sjoerd de Vries en Frysk , een overzicht over honderd jaar schilderkunst in de provincie.

Ze schreef ook artikelen over kunst, onder meer in de Leeuwarder Courant en het Friestalige tijdschrift De Moanne . ,,Susan wie in grutte kenner fan keunst en keunstskiednis en wist mei har teksten keunst tagonklik te meitsjen foar in grutte groep minsken. Sûnder troch de knibbels te gean naam sy de lêzer by de hân en iepene him de eagen foar fysjes op en de wrâld achter in keunstner of keunstwurk. Sa hat se tal fan minsken tichter by de keunst brocht, of: de keunst tichter by de minsken”, schrijft Tialda Hoogeveen van De Moanne op de site van het tijdschrift. ,,Mei har ûndersykswurk achter de skermen nei keunstners wie se fan grutte wearde foar Museum Belvédère. It liede ta moaie bydragen oan de boeken dy’t útkamen by de eksposysjes.”

Van den Berg overleed maandagmiddag toen haar auto op de N358 ter hoogte van Augustinusga frontaal in aanrijding kwam met een vrachtwagen.

Nieuws

menu