Kunstschilder Klaas Buning laat Workum met 'No sa' nog één keer genieten van zijn werk: 'Exposeren in een lingeriezaak, nu heb ik het pas echt gemaakt'

Klaas Werumeus Buning is ‘wer werom’ in zijn geboorteplaats Workum. Veertien winkeliers, van de snackbar tot een lingeriezaak in Workum stellen dit weekend werk tentoon van de kunstschilder. Tegelijk werd vrijdag in Kultuerhús Klameare een boek over het leven en werk van Buning gepresenteerd. ,,Zoals Klaas praat, zo schildert hij.”

Klaas Weremeus Buning (met witte blouse) vertelt zijn vrienden over zijn werk op een van de veertien tijdelijke galeries in Workum.

Klaas Weremeus Buning (met witte blouse) vertelt zijn vrienden over zijn werk op een van de veertien tijdelijke galeries in Workum. Foto: Simon Bleeker

Het overkomt Buning allemaal een beetje. Na autopech, een lieve buurvrouw die hem vanuit zijn woonplaats Pietersbierum naar Workum bracht, en het warme welkom van goede vrienden bekijkt hij met eigen ogen zijn werk dat tussen de kaarsen, bh’s, in de frietlucht en de mode hangt. Dat is even wennen voor de kunstenaar wiens werk onder meer in het Fries Museum, Drents Museum en het Amersfoortse Museum Flehite te zien is (geweest). ,,Maar het is ook heel sympathiek hoe de mensen het hier hebben opgepakt. Ik heb veertig werken meegebracht. Exposeren in een lingeriezaak, nu heb ik het pas echt gemaakt.”

Nieuws

menu