'LOOK' kantelt de norm in een kakelbonte maskerade | Recensie

,,Ontmoet mensen. Maak een praatje. Mensen die je niet kent, geef je een hand. Toon respect, geen medelijden. Schuil als het regent. Wees nooit afhankelijk [...].” Nee, dit is geen nieuwe tekst van popgroep Doe Maar, gevonden in het nalatenschap van Henny Vrienten als vervolg op een van zijn vele protestliederen tegen autoritaire opvoeders uit de jaren tachtig. Dit is de openingsmonoloog van LOOK, een gezamenlijke voorstelling van Gebied B, De Steeg, Jonge Harten theater Festival & De Noorderlingen.

Een scène uit LOOK, een gezamenlijke voorstelling van Gebied B, De Steeg, Jonge Harten theater Festival & De Noorderlingen.

Een scène uit LOOK, een gezamenlijke voorstelling van Gebied B, De Steeg, Jonge Harten theater Festival & De Noorderlingen. Foto: Niels Knelis

Een jonge actrice staat helemaal alleen in een lege, witte wachtkamer van een kliniek. Of is het een wachtkamer van een psychiater? Of is het de wachtkamer voor het leven dat voor jongeren nog zo ver weg is? Wie zal het zeggen. In ieder geval staat ze daar minutenlang instructies en geboden op te sommen waarmee ze kennelijk geconfronteerd wordt. Door ouders, door school, door instanties, door de samenleving.

Nieuws

menu