Levensgroot portret van de laatste rij paardenkastanjes van Húns. ‘Een stervende boom kan veel meer vertellen dan een gezonde’

Met Arcadia staat Fryslân honderd dagen bol van culturele voorstellingen, muziekoptredens en andere kunstuitingen. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vele makers en vrijwilligers. Enschedese kunstenaar Thijs Segers (25) portretteert vanaf vandaag de laatste rij kastanjes in Húns.

Kunstenaar Thijs Segers, voor Arcadia artist in residence in werkruimte Phlox in Húns, met op de achtergrond de rij zieke kastanjes die hij komende weken levensgroot portretteert.

Kunstenaar Thijs Segers, voor Arcadia artist in residence in werkruimte Phlox in Húns, met op de achtergrond de rij zieke kastanjes die hij komende weken levensgroot portretteert. Foto: Marchje Andringa

,,Supermooi. Perfect.” Toegegeven, Thijs Segers weet weinig tot niks van de plek waar hij deze week met zijn hond is beland, maar over zijn eerste indruk van Húns kan hij kort zijn. De in Brabant opgegroeide kunstenaar woont zelf in Enschede. ,,Maar mijn droom is een hutje op de hei. En rust. Dat heb je hier. Ik ben hier dus nu al gelukkig.”

7 x 5 meter

Nieuws

menu