Een liefdesrelatie met een rugzakje in 'Ali & Ava', een film die bovenal uitdraagt dat het goed is om open te staan voor een ander en een beetje lief voor elkaar te zijn | Filmrecensie

Romantiek tegen een sociaaleconomische achtergrond. Dat is wat Ali & Ava laat zien in een aanstekelijk multicultureel liefdesverhaal. Het speelt zich af in een voormalige industriestad in het noordwesten van Engeland.

Ali en Ava in de gelijknamige film.

Ali en Ava in de gelijknamige film. Foto: Cherry Pickers

Ali en Ava komen elkaar voor het eerst tegen op een natgeregend schoolplein. Ali (Adeel Akhtar) is een sympathieke huisbaas met Brits-Pakistaande wortels. Zonder bijbedoelingen biedt hij Ava (Claire Rusbhrook) een lift aan naar haar huis in het ruigste deel van de stad. Ze accepteert het met enige tegenzin, want ze is gewend haar eigen plan te trekken. Ava is van Ierse afkomst, hoog opgeleid en heeft een tijdelijke baan als klasse-assistent. Ali heeft wat meer te besteden. Eerder is hij dj geweest, nu int hij huurgelden voor zijn inmiddels rijk geworden ouders. Hoe die aan zoveel huizen zijn gekomen blijft onduidelijk. Het decor is de voormalige industriestad Bradford in het Engelse Yorkshire, waar de sociale problemen groot zijn.

Nieuws

menu