Tips van boekhandelaar Anneke Jager: Napoleon en z'n echtgenote én liefdevolle levenswijsheden waaraan we een voorbeeld kunnen nemen

De echtgenote van Napoleon én compassievolle levenswijsheden waaraan we een voorbeeld kunnen nemen. De top-3 van Anneke Jager leert je als lezer veel én zet je met een psychologische thriller van een veelbelovende debutante op het puntje van je stoel.

Anneke de Jager van Het Boekenhuis in Burgum.

Anneke de Jager van Het Boekenhuis in Burgum. Foto: Jilmer Postma

Jacobine van den Hoek werd in 2019 door Oek de Jong gevraagd om een boek te schrijven over Hortense de Beauharnais, de eerste koningin van Nederland. Van der Hoek viel bij haar vooronderzoek echter als een blok voor het levensverhaal van Hortenses móeder: Joséphine de Beauharnais. Hortense moest wachten: ze schreef eerst De roos van Napoleon , waarin Joséphine een glansrol heeft. ,,Een prachtig geschreven verhaal” over haar en haar latere echtgenoot Napoleon. ,,Razend knap hoe zij beide mensen tot leven weet te wekken.” Van den Hoek treedt in dat opzicht in de voetsporen van Simone van der Vlugt. ,,Beiden schrijfsters die historie weten te vangen in toegankelijk geschreven verhalen die rijk zijn aan historisch besef.”

Nieuws

menu