Manon Adrianow is over een paar maanden de enige Friezin in het eerste Friese professionele dansgezelschap

Ze was amper drie toen ze in het Antonius Ziekenhuis in Sneek stond te dansen toen haar zusje was geboren. Een dansdocent, die het gade sloeg, zei tegen haar moeder: zij moet op dansles.

Momenteel woont en werkt Manon Adrianow (links) nog drie maanden in Leeds waar ze sinds januari 2019 deel uitmaakt van het Phoenix Dance Theatre.

Momenteel woont en werkt Manon Adrianow (links) nog drie maanden in Leeds waar ze sinds januari 2019 deel uitmaakt van het Phoenix Dance Theatre. Foto Stephen Wright

Over een paar maanden is ze de enige Friezin in het eerste Friese professionele dansgezelschap. Momenteel woont en werkt Manon Adrianow (26) nog drie maanden in Leeds waar ze sinds januari 2019 deel uitmaakt van het Phoenix Dance Theatre. Daarvoor werkte ze een half jaar als company dancer bij James Wilton Dance in Brighton en daarvoor een jaar bij het Konzert Theater Bern in Zwitserland. ,,Maar ik heb enorm veel zin om terug te gaan naar Friesland”, zegt Manon tijdens haar verblijf bij haar vriend in Londen.

Nieuws

menu