De Dijk krijgt Leeuwarden nog éénmaal aan het dansen. Met een shirt van zijn fans met de tekst ‘T-shirt van haar’ zingt Huub voor het laatst 'Mag het licht uit'

De kaarten van het stijf uitverkochte concert van De Dijk donderdagavond in de Harmonie waren al weg voordat de band had aangekondigd te stoppen. Vanwege corona was er eerst een afgelasting, maar nu werd het wachtende publiek beloond. Met klassiekers als Als ze er niet is en Niemand in de stad, die al aan het begin van de avond voorbij kwamen, werd luidkeels meegezongen. Van meet af aan zat de sfeer er in tijdens dit gedenkwaardige laatste concert van de Amsterdamse band in Fryslân.

Laatste concert van De Dijk in De Harmonie in Leeuwarden

Laatste concert van De Dijk in De Harmonie in Leeuwarden Foto: Hoge Noorden/ Jacob van Essen

Het wervelende Wakker in een vreemde wereld is van een intense lichtshow voorzien. Laaiend vuur begint juist intiem en wordt vervolgens fraai opgebouwd. Wat begint als een akoestisch nummer met alleen gitaar en mandoline groeit uit tot een levendig tafereel met een swingende ritmesectie en authentieke blazers. Het is duidelijk dat hier een band met decennia aan podiumervaring speelt. „Fenomenaal zijn ze, hè!?”, reageert Bram van den Broek (66) uit Meppel. „En wat een showman is die Huub. Zo’n band komt er in Nederland voorlopig niet weer. Jammer dat het straks voorbij is. Maar het houdt een keer op natuurlijk.”

Nieuws

menu