Mijn spreekbeurt gaat over… Dieren vertellen over andere dieren én over de mens in de originele, nieuwe boeken van Bibi Dumon Tak en Joukje Akveld | Kinderboek

Dieren die voor elkaar een spreekbeurt houden en elkaar zo beter leren kennen. Bibi Dumon Tak weet op deze zeer originele, humoristische wijze de jonge lezer veel informatie over dieren te geven in Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda. Joukje Akveld schreef Een kleine geschiedenis van de mensen door dierenogen. Twee schitterend geïllustreerde boeken die elkaar geweldig aanvullen.

De schoenbekooievaar.

De schoenbekooievaar. Illustratie Annemarie van Haeringen

‘Hallo, ik ben een gewone poetsvis en vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de haai.’ Aan het woord is een dier dat een spreekbeurt houdt over een ander dier en als publiek allerlei dieren heeft. ‘Gewone poetsvissen hebben een schoonmaakbedrijf aan huis’, zegt de poetsvis en hij heeft het dan over hun werk om bij haaien allerlei ‘lekkere etensrestjes tussen zijn tanden’ weg te halen. De poetsvis, de gewone, want er zijn ook valse poetsvissen in omloop, vertelt over zijn werk. Na de spreekbeurt heeft het publiek nog wel een vraag: hoeveel tanden heeft een haai? Dat verschilt per haai, zegt de poetsvis en dankt daarna zijn luisteraars.

Nieuws

menu