Muziek en poëzie geïnspireerd op de waanzinnige wereld van bomen: de broers Jan en Romke Kleefstra gaan meerjarig residentieproject 'It Deel' aan met Oranjewoud Festival

Nieuw op het Oranjewoud Festival: residentieproject It Deel. De komende vier jaar werken broers Jan en Romke Kleefstra hiervoor samen met nationale en internationale musici. De resultaten klinken op het festival. Hun inspiratiebron: de bossen rond Oranjewoud.

De broers Romke (r.) en Jan Kleefstra, met in hun midden de Poolse componist, producer en geluidskunstenaar Michal Jacaszek.

De broers Romke (r.) en Jan Kleefstra, met in hun midden de Poolse componist, producer en geluidskunstenaar Michal Jacaszek. Foto: Michal Jacaszek

Een dag eerder dan nodig kwam de Poolse componist, producer en geluidskunstenaar Michal Jacaszek in juni naar Fryslân. Want voor ze een week met elkaar in de Thomaskerk in Katlijk in residentie gingen, wilde Jan Kleefstra met hem op pad. ,,We zijn van Zwarte Haan naar Lemmer gereden”, zegt de dichter uit Akkrum.

Nieuws

menu