Na boek, documentaire, expositie en monument nu ook theatervoorstelling over kibboets in Franeker: 'Jongeren van nu dromen ook'

Er zijn al een boek, documentaire en expositie aan gewijd en een monument voor onthuld. Nu komt er ook een theatervoorstelling over de voormalige Joodse kibboets in Franeker. De voorstelling gaat over dromen van jongeren, gespeeld door jongeren met een droom, zegt regisseur Job de Roo.

De drie hoofdrolspelers van de voorstelling 'Kibboets op de klei' tijdens de repetitie. Vanaf links Yvar Bruins, Lucas van Dijk en Siebo Boersma. Achter het instrument: Lucette van den Berg.

De drie hoofdrolspelers van de voorstelling 'Kibboets op de klei' tijdens de repetitie. Vanaf links Yvar Bruins, Lucas van Dijk en Siebo Boersma. Achter het instrument: Lucette van den Berg. Foto: Marchje Andringa

Buiten schijnt een aangenaam voorjaarszonnetje, op de vloer van Theater de Koornbeurs in Franeker breekt de zon ook door. ,,Heel goed”, complimenteert regisseur Job de Roo zijn drie hoofdrolspelers. ,,Dit is wat ik bedoel.”