Dit artikel is vandaag gratis

De nominaties voor de Friese PopAwards zijn bekend: Arnold de Boer (ZEA), Lake Woozoo, Festival Madnes en Faske maken kans op een prijs

Een eerdere uitreiking van de Friese PopAwards. Foto: Friesland Pop

De organisatie van de Friese PopAwards heeft dinsdag de nominaties bekendgemaakt voor de Friese Popprijs, Talent Award, Publieksprijs, Video van het jaar, Song van het jaar en de Bernlef Priis. Die worden op vrijdag 6 januari uitgereikt tijdens Friesland Pop in Neushoorn in Leeuwarden. Die avond met optredens en prijsuitreikingen is gratis te bezoeken.

‘De Friese PopAwards dienen als erkenning van en als een stimulans voor artiesten en organisatoren die creatief gezien hun nek hebben durven uitsteken het voorgaande jaar (2022)‘, aldus de organisatie.

Voor die Friese Popprijs zijn genomineerd muzikant Arnold de Boer (ZEA), Lake Woozoo, Festival Madnes en Faske. Voor de Bernlef Priis gaat het om Baldrs Draumar, Gebroeders Kleefstra, Nynke Laverman en Aaipop. Voor de Talent Award komen in aanmerking Rowan Veltman, Given SKI, Carmen Lisa, SSTO en Jet Timmerman. Op de shortlist van de Video van het Jaar staan ‘Nachtjapon’ (Esther de Jong/Jan Martien Dekker), ‘How the War Began’ (Seewolf/Jelle van Gosliga), ‘Niemandsland’ (Marrit Jellema/Heleen Haijtema , ‘Take My Picture’ (Ginge/RIZA x BWVisuals) en ‘We kam fram Fryslân’ (De Hûnekop ft. Oele Plop).

Op de stemlijst van de Publieksprijs staan de volgende vijf artiesten/initiatieven: Raptiel, Het album Fryslân van Joost, Hardcore Vrijdag, Het Clubhuis en Festival Beachrockers. Via deze link: https://frieslandpop.nl/project/friese-popawards kan er worden gestemd. Daarnaast wordt er ook dit jaar weer een award uitgereikt voor de Friese Song van het Jaar, stemmen kan via de website van 3VOOR12 Friesland.

Nieuws

menu