Oerol ziet er (zeker na twee coronajaren) dit keer iets anders uit, maar de sfeer is weer als vanouds

Een overvolle boot. In de rij staan voor een festivalbandje. Het zoeken van je fiets tussen de vele bijna identieke huurfietsen. Ook de dingen die ergerlijk zijn ga je op den duur missen. Na twee digitale jaren is er eindelijk weer een fysieke editie van Oerol. De sfeer is vrijdag, op de eerste dag van het tiendaagse festival, als vanouds. De opzet is wel wat anders dan voorheen.

De voorstelling Kaapdiegoeiekoop op de eerste dag van het Oerol festival. Het culturele evenement kan na twee door corona geannuleerde edities weer gehouden worden.

De voorstelling Kaapdiegoeiekoop op de eerste dag van het Oerol festival. Het culturele evenement kan na twee door corona geannuleerde edities weer gehouden worden. Foto: ANP

De afgelopen twee edities heeft de organisatie dappere pogingen gedaan om het festival in een andere gedaante online door te laten gaan. Een lastige taak, omdat de locaties nou juist onderdeel uitmaken van de beleving van de voorstellingen en kunstwerken die op Oerol te zien zijn.

Nieuws

menu