Ondanks de pandemie ziet het er hoopvol uit voor de aanwas van nieuwe films, zegt Friesch Dagblad-recensent Piet Halma vanaf het Filmfestival in Venetië

Ondanks de pandemie ziet er hoopvol uit voor de aanwas van nieuwe films het komende jaar. Het filmfestival van Venetië dat momenteel plaatsvindt, bruist van energie. Piet Halma, filmrecensent van het Friesch Dagblad, is er bij.

Op het Filmfestival van Venetië gaat veel aandacht uit naar de film Spencer, over de laatste dagen van prinses Diane (Kristen Stewart).

Op het Filmfestival van Venetië gaat veel aandacht uit naar de film Spencer, over de laatste dagen van prinses Diane (Kristen Stewart). Foto: The searchers

De filmtheaters, ook die in Fryslân, hoeven zich geen zorgen te maken voor de komst van nieuwe kwaliteitsfilms. Filmfestivals werpen vaak hun schaduw vooruit als het gaat om de vraag wat filmliefhebbers de komende jaren staat te wachten. Vaak is het Cannes dat de toon zet, maar die rol is nu weggelegd voor Venetië. Het oudste festival ter wereld vindt dit jaar voor 78e keer plaats op het Lido, een langgerekt eiland naast het toeristische werelderfgoed Venetië.

Nieuws

menu