Tips van boekhandelaar Linda Eppenga: kalmte en schoonheid vinden in de natuur in een uitgave voor volwassenen, een jeugdboek en een prentenboek

Drie boeken waarin de natuur een glansrol vervult, waarvan twee voor kinderen. De allereerste top-3 die Linda Eppenga hier prijsgeeft, is een heel persoonlijke. Twee van haar grote liefdes, die voor de natuur en voor jeugdboeken, komen hierin samen.

Linda Eppenga van boekhandel Planteyn in Gorredijk.

Linda Eppenga van boekhandel Planteyn in Gorredijk. Foto: Jilmer Postma

De liefde voor lezen kreeg ze van haar moeder mee, die voor de natuur van haar vader. De plek waar Linda woont, in Oldeberkoop aan de rand van het bos, is voor haar dan ook een bijzonder fijne. ,,Je hoort nu al steeds meer vogels fluiten, een teken dat het voorjaar eraan komt.” 12 vogels die je leven redden , het debuut van de Britse schrijver Charlie Corbett, is dan ook koren op haar molen. ,,Een juweeltje. Prachtig hoe hij zijn persoonlijke en verdrietige verhaal koppelt aan kalmte en troost die hij in de natuur vindt. Hij laat ons met dit boek zien dat we als mensen veel aan de natuur kunnen hebben, maar dat we er tegelijk mijlenver van verwijderd zijn geraakt.”

Nieuws

menu