Boekomslag van Speerstra's Testamint fan de siel.

Roman 'Testamint fan de siel' van Hylke Speerstra verkoopt goed; na één week is de tweede druk al in aantocht

Boekomslag van Speerstra's Testamint fan de siel. Foto: Bornmeer

De nieuwe roman van Hylke Speerstra wordt goed verkocht. Een week na verschijnen, is Testamint fan de siel toe aan een tweede druk.

De eerste oplage van drieduizend stuks van Testamint fan de siel is bijna uitverkocht, meldt uitgever Bornmeer. De tweede oplage is maandag gedrukt, op de 85e verjaardag van de schrijver die dit volgens de uitgever ‘in prachtich jierdeikado’ vindt.

Zijn nieuwste roman speelt zich af in Canada en brengt de levens van twee mannen met een bijzonder verleden, bij elkaar. Beiden zijn Canadezen van in de tachtig die opgroeiden in Fryslân. Wat ze als kind doormaakten, hebben ze altijd verzwegen. Tot de mannen met elkaar aan de praat raken en elkaar vertellen wat ze nooit kwijt wilden. Ze komen erachter dat hun hartverscheurende levens met elkaar verweven zijn.

Hylke Speerstra gaat de komende week op pad om zijn boek in Friese boekhandels te signeren.

De schrijver uit Tjerkwert had eerder succes met boeken als It wrede paradys (1999), De oerpolder (2006) en Op klompen troch de dessa (2014). Speerstra was onder meer redacteur van het Fries Landbouwblad en de Friese Koerier en was hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant .