Samenleven tussen de bloemkool- en de nasigeuren: de saamhorigheid tussen Nederlandse en Indische gezinnen in de Schepenbuurt in Leeuwarden is nu vereeuwigd in een grote muurschildering.

Samen hutten bouwen, spelen in de speeltuin, bbq’en: in de Schepenbuurt in Leeuwarden van de jaren vijftig en zestig beleefden Indische en de Nederlandse gezinnen samen de ups en downs van het leven. Die harmonie is nu vastgelegd in een muurschildering. ,,Het was een hele gezellige buurt. Als je bij mensen thuis kwam, was het altijd eerst eten, en dan pas praten. Bij de Indische én bij de Hollandse gezinnen.”

V.l.n.r.: Sidney Waerts, Senne Weijsters, Lody van Hek, Henk de Vries en Robert Wielinga bij de muurschildering in de Schepenbuurt.

V.l.n.r.: Sidney Waerts, Senne Weijsters, Lody van Hek, Henk de Vries en Robert Wielinga bij de muurschildering in de Schepenbuurt. Foto: Marchje Andringa

Een Indisch jongetje zit samen met een Nederlands jongetje gehurkt op de stoep, met een hond tussen hen in. Ze kijken lachend naar de mensen die vanaf de straat naar hen opkijken. Op de voorgrond is een meisje afgebeeld, zwaaiend met een witte vlag. Op de achtergrond staat een rij huizen, waarlangs een melkbus rijdt.