Slagwerkinstructeur Richard Kampstra stopt na 28 jaar bij Advendo: 'Ik ben niet de beste, maar ik weet wel wat ik wil: Mensen beroeren en emotie losmaken'

Na een dienstverband van 28 jaar is Richard Kampstra in oktober afgezwaaid als slagwerkinstructeur bij Advendo Korpsen Sneek. In die periode deed de 53-jarige Sneker onder andere een project met Armin van Buuren, schudde hij drie keer de hand van koning Willem Alexander en werd hij met ‘zijn’ vereniging acht keer wereldkampioen. Kan hij zonder Advendo? En kan de vereniging zonder hem?

De uittredend slagwerkinstructeur Richard Kampstra voor het Advendo clubgebouw.

De uittredend slagwerkinstructeur Richard Kampstra voor het Advendo clubgebouw. Foto: Simon Bleeker

Het jaar 2022 is er een geworden van enorme veranderingen voor Kampstra. Zo raakte hij begin juli zijn enig overgebleven broer kwijt na een lang ziekbed, nadat zijn oudere broer Jack al in 2015 was overleden. Daarna moest de Bourgondiër op medische gronden een maagverkleining ondergaan, met alle bijkomende aanpassingen. En dan kwam daar in oktober ook nog eens het afscheid van Advendo bij. Dat laatste kwam niet geheel onverwacht. ,,De keuze om te gaan stoppen stond al langer vast. Alleen het moment was nog niet bepaald.”

Nieuws

menu