Dit artikel is vandaag gratis

Sopraan Tetsje van der Kooi houdt samen met haar muzikale vrienden kerstconcerten in kerken in Leeuwarden, Menaam, Stiens en Jorwert

Sopraan Tetsje van der Kooi tijdens een eerder concert in de Martinikerk in Franeker. Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen

Sopraan Tetsje van der Kooi en vier van haar muzikale vrienden maken een kersttour langs vier Friese kerken. Het is al de tiende keer dat Van der Kooi op kersttournee gaat.

De ‘Kryst 2022 - Spankjes van hoop’ tour brengt de muzikanten op 17 december naar de Lutherse Kerk in Leeuwarden, op 18 december naar de Sint Lambertuskerk in Menaam, op 23 december naar de Sint Vituskerk in Stiens en op 24 december naar de Redbadtsjerke in Jorwert.

Tetsje van der Kooi zal vergezeld worden door de muzikanten Astrid den Daas, Wytske Holtrop, Frans Douwe Slot en Jochem Schuurman. Bij de laatste twee concerten krijgen zij versterking van verhalenverteller Frank Belt.

Tijdens de concerten klinken er naast klassieke kerstliederen ook liederen van onder meer Leonard Cohen, Sarah McLachlan, Bach en Händel. Eppie Dam heeft voor de gelegenheid een lied naar het Fries vertaald: Stjer, stjer, strielende stjer.

De opbrengsten van de concerten gaat naar War Child, dat zich inzet voor kinderen in oorlogssituaties.

Nieuws

menu