Dit artikel is vandaag gratis

Duizenden euro's subsidie voor onder meer Stichting Friesland Pop, het Weefcollectief Fryslân en het museum van Ruurd Wiersma

De band Cloudsurfer tijdens de Kleine Prijs van Fryslân, een activiteit van Stichting Friesland Pop. Foto: Titus van ’t Veer

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân stelt dit kwartaal 123.340 euro beschikbaar aan subsidie voor 32 culturele activiteiten in de provincie.

Het geld gaat naar een grote verscheidenheid aan culturele instellingen en lokale initiatieven. Zo ontvangt de Stichting Huis van Compassie 4.500 euro voor het project Helden van Bolsward, krijgt de Christelijke Muziekvereniging De Bazuin uit Oentsjerk 1.000 euro en ontvangt de Stichting Ruurd Wiersma 5.000 euro voor het museum van de kunstenaar in Burdaard.

Het grootste bedrag, 15.000 euro, gaat naar de Stichting Friesland Pop ter ondersteuning van de kleine podia- en festivalregeling.

Het Weefcollectief Fryslân uit Oosterwolde is eveneens een flink bedrag toegedeeld. Het collectief ontvangt 12.500 euro voor de aanschaf van een TC2 weefgetouw, een door de computer aangestuurd weefgetouw dat het mogelijk maakt veel verschillende textielcombinaties te produceren.

Nieuws

menu