Theaterstuk ‘Myn Skip’ wint Friese Anjer

De muzikale theatervoorstelling Myn Skip dat in september in Earnewâld werd opgevoerd, heeft de Friese Anjer 2018 gewonnen. Initiatiefnemers Age Veldboom en Cathrienus Herrema namen de prijs gistermiddag in ontvangst op het provinciehuis in Leeuwarden.

Arno Brok, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds, overhandigt de Friese Anjer aan Cathrienus Herrema. Age Veldboom kijkt toe. Zij zijn de initiatiefnemers van  Myn Skip .

Arno Brok, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds, overhandigt de Friese Anjer aan Cathrienus Herrema. Age Veldboom kijkt toe. Zij zijn de initiatiefnemers van Myn Skip . Hoge Noorden

Rode draad van Myn Skip was de geschiedenis van het skûtsjesilen. Het werd acht keer gespeeld op It Wiid bij het Skûtsjemuseum in Earnewâld, in een regie van Theo Smedes. ,,Veel van wat de cultuur in positieve zin van Fryslân onderscheidt van de rest van de wereld komt in deze voorstelling samen: ons prachtige erfgoed, cultuurhistorie, ambacht, de skûtsjes en het water, het verhaal, de mien-skip, dans, theater en zang”, aldus de jury. ,,Met veel enthousiasme hebben Veldboom en Herrema hun passie en liefde overgedragen. Met als resultaat een vanuit de lokale gemeenschap breed gedragen project. En dat alles zonder ondersteuning van LF2018.”

Nieuws

menu