Theo Douma uit Rottevalle wijdde z'n leven aan z'n patiënten en aan de muziek: zijn familie houdt een concert ter nagedachtenis aan hem

In Rottevalle kenden ze hem als huisarts, maar in de rest van Fryslân was Theo Douma (1956-2011) bekend van de band Oerémis of de helft van het cabareteske duo Douma en Douma. Z’n familie en oud-bandleden houden zaterdag een herdenkingsconcert.

Familie en oud-bandleden van Oerémis hebben een in memoriam concert voor Theo Douma georganiseerd. Van links naar rechts: Marjon Lohman, Joris Douma, Zwaanette Dijkstra, Wim Douma, Ery Dam (drums) en Wessel Douma.

Familie en oud-bandleden van Oerémis hebben een in memoriam concert voor Theo Douma georganiseerd. Van links naar rechts: Marjon Lohman, Joris Douma, Zwaanette Dijkstra, Wim Douma, Ery Dam (drums) en Wessel Douma. Foto: Jilmer Postma

37 jaar was ze getrouwd met de liefste, de leukste, de grappigste en muzikaalste man van Fryslân, zegt Marjon Lohmann. Het huwelijk ging niet altijd over rozen. Hun oudste kind heeft een zware handicap (,,Verstandelijk is hij als een baby van vier maanden”) en Theo kreeg rond z’n 45e zware reuma in z’n grote gewrichten.

Nieuws

menu