Pieter Koolwijk neemt zijn jeugdige lezers mee naar de tijd van de Vikingen: een tijd waarin trollen het dorp beschermen | Jeugdboek

Pieter Koolwijk ontving vorig jaar voor zijn boek Gozert een Gouden Griffel en dan wordt er natuurlijk uitgekeken naar een nieuw boek. Dat werd Luna, het tweede boek in wat een soort trilogie moet worden. Op dat derde boek uit die reeks moeten we nog even wachten, maar tussendoor is er nu een vrolijk boek over de inwoners van een Vikingdorp.

Vikingschepen in 'De trollen van Leif'.

Vikingschepen in 'De trollen van Leif'. Illustratie: Linde Faas

In het Vikingdorp is het winter en de volwassenen vinden dat maar niets, want zij kunnen nu niet op rooftocht. De achtjarige Ravna vindt het echter een heerlijk seizoen, want iedereen van de familie is dan thuis. Als de volwassenen weer uitvaren in de lente moet Ravna, ondanks dat ze nog zo jong is, de leiding geven aan de kinderen en oude mensen die achterblijven in het dorp. Dan dreigt er gevaar en moet zij het dorp redden van de indringers. Ze vindt haar drie jaar oudere broer Leif nu niet echt een grote hulp daarbij.

Leif de skald

Nieuws

menu