Keihard werken volgens strakke schema's, tegen een schamel loon. In 'Entre deux mondes' gaat een Franse schrijfster (Juliette Binoche) undercover om de misstanden in de schoonmaakbranche aan de kaak te stellen | Filmrecensie

De welgestelde Franse schrijfster Marianne Winkler duikt onder in de wereld van schoonmaaksters om er een boek over te schrijven. Geconfronteerd met de economische kwetsbaarheid en de sociale onzichtbaarheid ontdekt ze in Entre deux Mondes ook hun onderlinge solidariteit. De vraag is hoe ver de schrijfster daarin wil meegaan.

Schrijfster Marianne (Juliette Binoche) verlaat Parijs om aan de kust undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze gaat hiervoor aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven.

Schrijfster Marianne (Juliette Binoche) verlaat Parijs om aan de kust undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze gaat hiervoor aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven. Foto: Tamalet Christine / Cinéart

Op het werkloosheidsbureau van Caen, aan de Normandische kust, constateert een medewerker van personeelszaken dat er een gat van 23 jaar zit in het arbeidsverleden van Marianne Winckler, gespeeld door de gelauwerde Franse actrice Juliette Binoche. Marianne antwoordt dat ze als huisvrouw door haar man is verlaten voor een jongere minnares. Ze is bereid elke baan aan te nemen die voorhanden is.

Nieuws

menu