Van het al vaak vertelde verhaal van Daidalos en zijn zoon Ikarus heeft Imme Dros een levendige bewerking gemaakt voor jong en oud | Kinderboek

Het mythologische verhaal over Daidalos, die op Kreta het labyrint maakte waarin de minotaurus huisde, en zijn zoon Ikarus, die ondanks alle waarschuwingen te dicht bij de zon vloog waardoor de was in zijn vleugels smolt en hij neerstortte, is vaak opnieuw verteld. Imme Dros maakte een levendige nieuwe bewerking bij kunstzinnige illustraties van John Rabou.

Illustratie op het omslag van 'De vlucht van Daidalos'.

Illustratie op het omslag van 'De vlucht van Daidalos'. Illustratie: John Rabou

Daidalos is na zijn vlucht van Kreta belandt op Sicilië waar hij de rest van zijn leven zal doorbrengen. Hij wordt achtervolgd door dromen en kijkt terug op zijn leven. Hij ziet ‘een rij mannen (…) en elke man ben ik: de ik van gisteren, de ik van eergisteren en de dag ervoor, van iedere dag van de vorige week, van alle dagen van alle weken van alle jaren die ik heb geleefd’. Als hij wakker wordt, bevindt hij zich weer op Sicilië, waar Koning Kókalos een paleisje voor hem heeft gebouwd. En dan volgen zijn overpeinzingen, zijn terugblik op zijn leven.

Nieuws

menu