Welcome to the Village in de 'city': volop ruimte voor vrouwen en lhbtiq+-artiesten, iets minder voor duurzaamheid | Recensie

Muziekfestival Welcome to the Village speelde zich afgelopen weekend af in de binnenstad van Leeuwarden, rond het Mata Hariplein, met podia in De Harmonie en Neushoorn en op het terras van De Markies. Een ‘village’ in de ‘city’ dus eigenlijk. Met een fijn provisorisch strandje naast de schouwburg. En door de geleende bomen van het ‘wandelende bos’ van Arcadia leek het ook nog wat groen.

Sfeerbeeld van Welcome to the Village

Sfeerbeeld van Welcome to the Village Foto: Xanne Vera

Ook Maarja Nuut bracht de natuur dichterbij, zaterdagmiddag in de kleine zaal van Neushoorn. De klassiek geschoolde zangeres en componist uit Estland had haar viool thuisgelaten. Met elektronische apparatuur, waaronder een modulaire synthesizer en een laptop, wist ze geluiden op te wekken die verrassend natuurlijk klonken. Vogelgekwetter en zoemende insecten verweef ze vaardig met klanken die meer synthetisch aandeden. Met de ogen dicht ervoer je het Estse buitenleven tijdens een snikhete zomer.

Nieuws

menu