Dit artikel is vandaag gratis

Welke iepenloftspullen zijn er in Fryslân de komende tijd?

Tryout voor het iepenloftspul in Heech. Foto: Niels de Vries

Er staan de komende weken maar liefst vijftien iepenloftspullen in de startblokken, met een absolute piek in juni. Welke zijn dat? Dat lees je hier.

Feanwâlden, 20 mei t/m 28 mei. Per(r)ongelok. Klucht over de liefde tussen twee rijken te midden van armoede.

Heeg, 20 mei t/m 4 juni. De Hegemer Mar fertelt. Iepenloftspul in de vorm van een wandeling met historische Hegemer verhalen over de Oostzee, palingvisserij en de ondergang van schip Willem II.

Jubbega, 2, 3, 4 en 5 juni. Jou my wjukken. Friese bewerking van de film As it is in heaven waarin een beroemde dirigent terugkeert naar zijn geboortedorp en hier het lokale koor tot grote hoogte tilt.

Makkum, 9 t/m 11 juni. De Trochknaller. Iepenloftspul ter ere van de dertigste editie van Autocross Makkum, over Ate Wouda die niets en niemand ontziet in zijn passie: de autocross.

Pingjum, 10 t/m 19 juni. Einde van een klimaatactivist. Mini-iepenloftspul tijdens Kunst Kuier XL over de overleden klimaatactivist Wim Biersma uit Pingjum

Easterwierrum, 16 juni t/m 25 juni. Berneiepenloftspul Easterwierrum met Troch de Raerder bosk, een vertaling gebaseerd op de film Into the Woods

Ureterp, 17 en 18 juni. De leafde. Drie eenakters over de liefde door toneelvereniging Op Nij Feriene.

Wijckel, 17 t/m 25 juni. De Bile in Wicklewood. De onderlinge verhoudingen in een fictief dorp komen onder druk te staan. Blijft alles bij het oude of lonkt de roem en het geld?

Dronryp, 17 juni t/m 2 juli. Wraak & Gewisse, de fusillade op ‘e ryp. Over de fusillade bij de Rypster brêge in Dronryp op 11 april 1945.

Aldwâld, 24 juni t/m 3 juli. Peer Gynt van Hendrik Ibsen door de jongeren van Masquerade Theater.

Blauhús, 24 juni t/m 2 juli. Vinea Domini Sylkampen. Over de beginjaren van de jongerenzeilkampen op de Blauhúster Puollen, een initiatief van de Augustijner paters uit Witmarsum

Snakkerbuorren, 29 juni t/m 9 juli Nei Man. Iepenloftspul losjes gebaseerd op de film Ikiru (1952) over een man die zijn leven overdenkt.

Ketlik/Mildaam, 30 juni t/m 2 juli. Blau Bloed. Baron Van Eisema verhuurt vanwege geldzorgen zijn landhuis aan zakenman Wisse Regnerius die er een groot feest geeft.

Bakkeveen, 1 t/m 3 juli. Ik arriveer/ Ik kom oan. Het tv-programma Ik vertrek, maar dan omgekeerd: waar lopen mensen tegenaan als ze naar Nederland komen?.

Jorwert, september. 3 september t/m 1 oktober. De Jacht . Gebaseerd op de Deense film Jagten waarin een schoolmeester onterecht van seksueel misbruik wordt beschuldigd.

Nieuws

Meest gelezen

menu