Dit artikel is vandaag gratis

Werd Femke vermoord of kreeg ze klap van de giek? Jet van Vuuren laat haar zomerthriller in Fryslân afspelen

Vluchtweg van Jet van Vuuren. Foto: Ambo/Anthos

Jet van Vuuren, een van Nederlands populairste thrillerauteurs van dit moment, laat haar nieuwste zomerthriller Vluchtweg afspelen in Fryslân. Aanleiding is een dramatisch ongeluk op een zeilboot.

Door een klap met de giek belanden de zeventienjarige Femke en haar zusje Judy in het water. Voor de ogen van Judy verdrinkt Femke. Het veroorzaakt een groot trauma. Pas na twintig jaar durft ze weer naar Fryslân te gaan.

Tijdens haar verblijf dringen zich steeds meer onverwerkte beelden van de zeiltocht van destijds aan haar op. Is het waar wat ze ziet, en is Femke niet door een noodlottig ongeluk omgekomen, maar vermoord? Wie heeft Judy indertijd dan doen geloven dat het een zeilongeluk was, en waarom?

Waarheid

In haar verwarring gaat Judy op zoek naar de waarheid. Al snel stuit ze op duistere zaken en personen uit hun Friese verleden die onlosmakelijk zijn verbonden met het zeilongeluk. Hoe meer de waarheid zich ontvouwt, hoe banger Judy wordt dat zij haar zus zelf heeft omgebracht. Of loopt de echte moordenaar nog rond?

Jet van Vuuren (1956) debuteerde in 2011 met de thriller Zomerdruk . Ze schrijft oer-Hollandse thrillers waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Vrouwen met een bepaalde achtergrond, een tikkeltje verknipt, moordlustig, maar toch herkenbaar.

Nieuws

menu