'Un autre monde' is een intieme en krachtige film over een manager die knel komt te zitten tussen kapitaal en gezin | Filmrecensie

De directeur van een succesvolle Franse fabriek in huishoudelijke apparaten komt in de knel als zijn meerderen hem opdragen te snijden in het personeelsbestand. En dan staat in Un autre monde ook nog zijn huwelijk op springen.

Philippe Lemesle (Vincent Lindon) staat onder grote werkdruk.

Philippe Lemesle (Vincent Lindon) staat onder grote werkdruk. Foto: Cinéart

De film draait voornamelijk om Philippe Lemesle (Vincent Lindon). Tegen de tijd dat de film begint, is hij eigenlijk al versleten. Jarenlang heeft hij zijn nachten, weekenden en vakanties opgegeven om een regionale vestiging van een internationaal conglomeraat met de naam Elson, gevestigd in Amerika, in goede banen te leiden. In de openingsbeelden zit hij midden in een echtscheidingsbemiddeling op een advocatenkantoor met zijn vrouw Anne (Sandrine Kiberlain) en dus zijn aanstaande ex. Ze voelt zich al jaren verwaarloosd. Haar staat een kolossaal bedrag aan compensatie te wachten. Maar de waarheid is dat Philippe en Anne nog steeds veel voor elkaar voelen, al kan het zo niet verder.

Nieuws

menu