Een reis, drie concerten én een eigen stuk. Brassband Gloria Deï van Gerkesklooster-Stroobos laat het honderdjarig bestaan niet ongemerkt voorbijgaan

Zeg je Gloria Deï, dan zeg je ook Kamminga. Momenteel spelen acht leden van deze familie in de brassband van Gerkesklooster-Stroobos, die zaterdag 11 maart het honderdjarig bestaan viert.

Esther de Vries en haar moeder Sybina de Vries-Kamminga spelen samen in brassband Gloria Deï in Gerkesklooster, evenals nog zes familieleden.

Esther de Vries en haar moeder Sybina de Vries-Kamminga spelen samen in brassband Gloria Deï in Gerkesklooster, evenals nog zes familieleden. Foto: Marcel van Kammen

Lange tijd leek het er niet op dat Sybina de Vries-Kamminga de roemruchte eer van haar familie hoog zou houden. De bariton was geen succes. ,,Dat wurdt neat”, concludeerde vader en dirigent Willem Kamminga destijds. Maar toen kreeg ze een es-bas in handen en lukte het ineens wel. In de blazerij komt het precies met de stand van de mond en kaak, legt Sybina uit. Waar ze geen goed geluid kon produceren uit de bariton of een ander relatief klein instrument, bleek ze dat bij de es-bas prima te kunnen.

Repetities

Nieuws

menu