Dit artikel is vandaag gratis

Zanger en hitproducent Pierre Kartner overleden

Pierre Kartner, alias Vader Abraham.

Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, is dinsdag overleden. Hij werd 87 jaar, meldt BN DeStem. Vrijdagochtend is de zanger, muzikant en producer van talloze, meest Nederlandstalige hits in stilte begraven.

Pierre Kartner, alias Vader Abraham, leefde de afgelopen twee jaar al volledig teruggetrokken. Hij trad niet meer op en verscheen niet meer in de publiciteit. Over de doodsoorzaak doet de familie geen mededelingen.

Leven in teken van muziek

Pierre Kartner werd in 1935 geboren in Elst en woonde vrijwel zijn hele leven in Breda. Zijn leven stond volledig in het teken van muziek. Hij was zanger, (voorheen) bassist, tekst- en muziekschrijver en producent. Zijn grootste hits scoorde hij met Het Kleine Café Aan de Haven (1975) en Het smurfenlied (1977). Het Kleine Café werd meer dan 200 keer gecoverd door andere artiesten, met Het Smurfenlied stond hij wereldwijd bovenaan in allerlei hitparades. Er zijn vele miljoenen exemplaren van het lied verkocht. Daarnaast vergaarde hij roem met een groot aantal carnavalsnummers.

Veel andere artiesten

Veel andere artiesten hadden succes met producties van Kartner, onder wie Corry Konings (met en zonder De Rekels), Jacques Herb, Ben Cramer en Mieke.

Nieuws

menu