Zomerworkshops en cultuurfietstochten vanuit Joure

Op verschillende plaatsen in de provincie zijn er deze zomer ook weer zomerworkshops. Kunstacademie Friesland biedt enkele zomerprogramma’s aan evenals textielinstituut Hawar in Oldeberkoop.

Anita Jongerman (viool), Inge Jongerman (viool), Magrita Rondeel (cello), Martin de Ruiter (piano/orgel) en Jan Vermaning (bugel/presentator).

Anita Jongerman (viool), Inge Jongerman (viool), Magrita Rondeel (cello), Martin de Ruiter (piano/orgel) en Jan Vermaning (bugel/presentator). Foto: VVV Joure

In augustus houdt Bieke Huls uit Sneek een zomerkunstweek met drie losse cursussen. Cursisten trekken eropuit en maken collages van uitgeknipte en getekende vormen (maandag 16 augustus), brengen teksten en tekeningen aan op een kussensloop (woensdag 18 augustus) of tekenen markante Sneker gebouwen zoals de Martinikerk (vrijdag 20 augustus). De cursussen zijn los van elkaar te volgen.

Vanuit Joure zijn er deze zomer natuur- en cultuurfietstochten met start en finish bij de rooms-katholieke kerk van Joure. Tussen half twee en vijf uur ‘s middags is er op 28 augustus en 5 september een fietstocht mogelijk waarbij de fietser onderweg wordt getrakteerd op drie mini-concerten en op koffie, thee en nog wat lekkers.

In totaal doen er vijf artiesten mee: Anita Jongerman (viool), Inge Jongerman (viool), Magrita Rondeel (cello), Martin de Ruiter (piano/orgel) en Jan Vermaning (bugel/presentator). De muziek is easy-listing/licht-klassiek en er zullen ‘oude’ en ‘moderne’ gedichten en proza voorgedragen worden. Kernwoorden: bezinning – ontspanning en verbondenheid. Vooraf-inschrijving en aanmelding kan via de VVV-Joure.