'Zwaar' en 'licht' gaan prima samen na coronaduister: Nieuwlicht Projectorkest en Wiebe Kaspers brengen in de Pelikaankerk in Leeuwarden serieuze pop en lichte klassiekers mooi samen

De Pelikaankerk in Leeuwarden was zondagmiddag twee keer het fraaie decor van een pril, nieuw licht na het culturele coronaduister. Het splinternieuwe Nieuwlicht Projectorkest, onder leiding van dirigent Tjeerd Barkmeijer, trad aan met popartiest Wiebe Kaspers.

Wiebe Kaspers.

Wiebe Kaspers. Foto: Piet Douma

Het programma bestond uit een eclectische mix van klassiekers uit de periode van de British Light Music en songs uit het repertoire van Kaspers en zijn trio Wiebe . Speciale gast Kaspers was verantwoordelijk voor de zwaarte, eb- en vloedmuziek, vol zwel en smart, zoals Let me love again , het laatste nummer van het recentste Wiebe-album Y , een plaat vol hartzeer. Of wat te denken van And so it goes , een cover van Billy Joel, met regels als ‘my silence is my self-defense’ en de prachtige, pijnlijke conclusie ‘you can have this heart to break’. „Wiebe houdt van zwaarmoedige muziek”, zei de dirigent met een knipoog.

Nieuws

menu