330 miljoen euro om noordelijke economie onafhankelijk te maken van olie en gas. 'It Noarden giet fergrienen. De stipe út de EU wei sil dêrby helpe'

De drie noordelijke provincies krijgen 330 miljoen euro vanuit Brussel om de regionale economie onafhankelijk te maken van olie en gas. Dat is ruim de helft van de 623 miljoen euro die onlangs aan Nederland is toegezegd.

De gasinstallatie in het Noord-Duitse Ludmin, waar de gaspijpleiding tussen Duitsland en Rusland Nord Stream 1, het land binnenkomt.

De gasinstallatie in het Noord-Duitse Ludmin, waar de gaspijpleiding tussen Duitsland en Rusland Nord Stream 1, het land binnenkomt. Foto: AFP

De subsidiepot is royaal uitgevallen, omdat het de verwachting is dat met name Groningen hard wordt getroffen door verdwijnende bedrijvigheid. Het lijkt erop dat niet alleen de werkgelegenheid in de aardgassector er wordt geraakt, maar ook de procesindustrie. Indirect worden zo ook industriële dienstverleners en toeleveranciers getroffen als het winnen van aardgas uit het Groningenveld stopt.

Vacatures

Data analisten

Mediahuis Noord

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Nieuws

menu