Koffiedrinken als werk: bij UCC in Bolsward proeft Peter 100 tot 150 kopjes koffie per dag, op zoek naar de fijnste smaak: 'Priuwe hin. Net drinke. Dat soe net bêst wêze'

Geuren zijn de hele dag om ons heen en we reageren erop. De geur van oma’s soep bijvoorbeeld, die ene parfum, vers gemaaid gras of... koffie! Journalist Sippie Miedema toog naar Bolsward en sprak met de fijnproevers van koffiefabriek UCC. Want de ene koffie is de andere niet. Er zijn honderden verschillende smaken. De negen proevers van het bedrijf selecteren, ruiken, proeven en keuren zodat er voor iedereen wat wils is.

Peter Wolthuizen ruikt aan de koffie, bij het testen van de koffie.

Peter Wolthuizen ruikt aan de koffie, bij het testen van de koffie. Foto: Simon Bleeker

De klok kruipt richting tien uur. De vergadering is nog niet afgelopen, helaas. In mijn ooghoek zie ik mensen van een andere afdeling met een dampende mok naar hun werkplek lopen. De collega naast me was zo snugger al van te voren een bakje te tappen. De geur kringelt via m’n neus opdringerig naar de hersenpan, waardoor ik nog maar aan één ding kan denken: koffie!

Vacatures

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Data analisten

Mediahuis Noord

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu