Al jaren leegstaand zuivelpand van Oranje Nutrition in Heerenveen wordt geveild

Jarenlang al staat aan de Icarus in Heerenveen de niet afgebouwde fabriek voor babymelkpoeder van Oranje Nutrition te wachten op verdere afbouw. Omdat er geen schot in de zaak zit, laat de bank het pand nu veilen.

Te koop, staat er op een bordje voor het niet afgebouwde pand aan de Icarus.

Te koop, staat er op een bordje voor het niet afgebouwde pand aan de Icarus. Foto: FPh/Mustafa Gumussu

Geschillen tussen opdrachtgever Oranje Nutrition en bouwbedrijf Botec uit Nunspeet leidden tot meerdere rechtszaken. Botec begon in 2016 met de bouw. Die kwam een jaar later stil te liggen door onenigheden over betalingen en veronderstelde bouwfouten.

Om betalingen vlot te krijgen, heeft Botec onder andere het retentierecht op de bouwplaats laten uitoefenen. Oranje Nutrition kwam met een beslag op rekeningen van Botec. Het gaat om een contract van 6,7 miljoen euro. Er zouden vijftig mensen komen werken.

In de verkoop

Aangezien de bank geconfronteerd is met niet nagekomen betalingsverplichtingen gaat het deels gebouwde pand in de verkoop. ,,De bank maakt nu gebruik van het recht van executie. Tot en met 11 maart is er de mogelijkheid voor een onderhandse verkoop”, laat Koos Schreuder van makelaarskantoor Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars uit Middelburg weten.

Op 26 maart volgt er bij het uitblijven van een verkoop een executieveiling. Schreuder verwacht dat twee typen partijen geïnteresseerd zullen zijn. ,,Ondernemers die daar hun bedrijvigheid uitvoeren, of partijen die dit als beleggingsdoel voor ogen hebben.”

Er moet nog heel veel gebeuren aan het pand. Binnenin moet bijna alles nog worden gedaan, zo liggen er nog geen vloeren in

BOG Auctions zal op 26 maart de veiling digitaal uitvoeren. Kevin van Asselt van het veilingbedrijf gaat er vanuit dat vooral beleggers interesse zullen hebben. Over de daadwerkelijke veiling houdt hij nog een slag om de arm. ,,De veiling kan worden geannuleerd als gevolg van verschillende redenen. Als een onderhands bod voor de veiling door de opdrachtgever als voldoende wordt beoordeeld of wanneer er een akkoord is voor een debiteurenregeling voor de betalingsverplichtingen.” In de week voor de veilingdag komt er meer informatie op de site te staan over de veiling en of er een onderhandse verkoop heeft plaatsgevonden.

Geen vloeren

Voor de nieuwe eigenaar liggen er volgens de makelaar en het veilinghuis nog enkele fikse opgaves. ,,Er moet nog heel veel gebeuren aan het pand”, zegt Van Asselt. ,,Binnenin moet bijna alles nog worden gedaan, zo liggen er nog geen vloeren in.”

Het deels gebouwde bedrijfspand heeft een oppervlakte van ruim 5600 vierkante meter. Het staat op een terrein van ruim 10.000 vierkante meter op bedrijventerrein IBF aan de A7. Het is mogelijk om dit object op afspraak te bezichtigen.

Vacatures

Relatiebeheerder / Assistent- Accountant

Admifa Accountants & Adviseurs

Directeur

Effectus-HR namens Stichting Centrum voor Film in Friesland

TIG lasser

Mubo Metaal bv

Nieuws

menu