Bloemkolen en tomaten met een ‘vlekje’ worden als nieuwe streekproducten verkocht in Buitenpost

Nog steeds komt een deel van het op de boerderij geproduceerde voedsel niet in de voedselketen. Door afwijkingen in vorm of kleine beschadigingen. In Buitenpost is een begin gemaakt om deze tomaten, bloemkolen en andere gewassen als streekproduct te kunnen verkopen.

Theo Jansma en Shania Lanen van de Verspillingsmarkt in De Kruidhof van Buitenpost. Zij proberen afgekeurde producten een tweede kans te geven door van afgekeurde tomaten bijvoorbeeld tomatensoep te maken.

Theo Jansma en Shania Lanen van de Verspillingsmarkt in De Kruidhof van Buitenpost. Zij proberen afgekeurde producten een tweede kans te geven door van afgekeurde tomaten bijvoorbeeld tomatensoep te maken. Foto: Jilmer Postma

In de keukenruimte van De Kruidhof in Buitenpost wordt door een klein team enthousiaste mensen geëxperimenteerd met tomaten met barstjes, bloemkolen met lichte schade, worteltjes die niet helemaal recht zijn en aardappelen in afwijkende vormen. Met kruiden van De Kruidhof worden er nieuwe en verkoopbare streekgerechten van gemaakt, zegt Theo Jansma van Stichting Grien.

Vacatures

Lefier heeft meerdere vacatures

Lefier

Werkvoorbereider Infra

Geomaat

Voorzitter Bestuur

Talent Performance namens Museum Belvédère

Nieuws

menu