Boeren zien zelf kaas en yoghurt maken en verkopen wel zitten. ,,Het kan een goed verdienmodel én goodwill opleveren"

Hoeveel Friese boeren hun eigen melk verwerken tot yoghurt, kaas of ijs durft Carla Boonstra van Living Lab niet te zeggen. ,,Maar de belangstelling groeit. Boeren kijken vaker naar nieuwe verdienmodellen.”

Zuivelproducten in de supermarkt.

Zuivelproducten in de supermarkt. Foto: ANP

Die groeiende belangstelling vertaalt zich in een met 35 deelnemers volgeboekte themamiddag over zelfzuivelen deze woensdag in Kaasboerderij Johanna Hoeve in Ryptsjerk. Ook bij consumenten groeit de vraag naar streekproducten en boerderijzuivel, merkt Boonstra. ,,In coronatijd kregen boerderijwinkels een boost. Later nam die belangstelling wel iets af en kozen veel mensen weer voor het gemak van de supermarkt. Maar het heeft wel iets teweeggebracht.”

Vacatures

Voorzitter Bestuur

Talent Performance namens Museum Belvédère

Werken op de SEH, OK of IC?

Ommelander Ziekenhuis Groningen

Lid Raad van Toezicht | financieel profiel

Talent Performance namens Alliade

Nieuws

menu