Boeren zien zelf kaas en yoghurt maken en verkopen wel zitten. ,,Het kan een goed verdienmodel én goodwill opleveren"

Hoeveel Friese boeren hun eigen melk verwerken tot yoghurt, kaas of ijs durft Carla Boonstra van Living Lab niet te zeggen. ,,Maar de belangstelling groeit. Boeren kijken vaker naar nieuwe verdienmodellen.”

Zuivelproducten in de supermarkt.

Zuivelproducten in de supermarkt. Foto: ANP

Die groeiende belangstelling vertaalt zich in een met 35 deelnemers volgeboekte themamiddag over zelfzuivelen deze woensdag in Kaasboerderij Johanna Hoeve in Ryptsjerk. Ook bij consumenten groeit de vraag naar streekproducten en boerderijzuivel, merkt Boonstra. ,,In coronatijd kregen boerderijwinkels een boost. Later nam die belangstelling wel iets af en kozen veel mensen weer voor het gemak van de supermarkt. Maar het heeft wel iets teweeggebracht.”

Vacatures

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Accountmanager Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu