Dit artikel is vandaag gratis

Boomrooierij De Vertakking in Ryptsjerk failliet, bankroet treft niet andere activiteiten

Bomenkap in verband met wegwerkzaamheden. Foto: Dick Manshande

De Vertakking, het bedrijf in boomverzorging en boomrooierij in Ryptsjerk, is door de rechtbank failliet verklaard. De coronacrisis lijkt het bedrijf de das om te hebben gedaan. Volgens de curator staat het failliete bedrijf los van de andere activiteiten van De Vertakking. Er is onder andere ook een zorgtak, een camping en een theeschenkerij.

Alleen de besloten vennootschap waaronder de bosbouwwerkzaamheden vallen, is volgens curator Romana Bremer omgevallen. ,,Er is geen aanleiding om te denken dat dit faillissement ook de andere activiteiten in Ryptsjerk treft”, zegt ze in een toelichting.

Bij de failliete BV werken vijftien mensen, lopende opdrachten worden eerst nog afgerond. Of er mogelijkheden zijn voor een (gedeeltelijke) doorstart, is nu nog onduidelijk. ,,Wanneer er meer bekendheid in de markt is, melden zich wellicht overnamekandidaten”, zegt de curator. Over de schuldenlast van het bedrijf geeft ze nu nog geen bedragen.

Het faillissement is volgens Bremer het gevolg van de coronacrisis. ,,Opdrachten hebben langere tijd op zich laten wachten en dan houdt het een keer op.”

Vacatures

Commerciële Medewerker Binnendienst

VisscherHolland Steenwijk

Lid College van Bestuur

Talent Performance

Werkvoorbereider/ Projectleider

Beemster Electrical Solutions B.V.

Nieuws

menu