Bouwlobby frustreert oplossingen voor het woningbouwvraagstuk | Opinie

De woningmarkt staat onder hoge druk. Dat geldt ook voor het politieke debat over hoe de markt vlot te trekken. De verhalen over jongeren, mensen met een kleine beurs en senioren die geen passende woning kunnen vinden, zijn schrijnend. Geschetste oplossingen zijn lang niet altijd reëel.

Dronefoto van een nieuwbouwproject in Vathorst. Volgens een rapport van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) zullen gemeenten komende jaren ook woningen moeten bouwen in gebieden die nu nog groen zijn.

Dronefoto van een nieuwbouwproject in Vathorst. Volgens een rapport van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) zullen gemeenten komende jaren ook woningen moeten bouwen in gebieden die nu nog groen zijn. Foto: ANP

Op deze ontwikkelingen poogt bouwend en ontwikkelend Nederland in te spelen. Zo werd afgelopen week door het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) met veel bombarie een schijnbaar panklare oplossing voor de wooncrisis opgediend. Niks is minder waar. Het rapport zit vol misleidende analyses en valse beloften. De bouwlobby lijkt de crisis vooral te willen gebruiken om de politiek te bewegen meer stenen te mogen stapelen in de weilanden.

Vacatures

(Persoonlijk) begeleider

Trajectum

Werkvoorbereider Modulaire Bouw

Qomplex

Diverse begeleiders

Cosis

Nieuws

menu