Dit artikel is vandaag gratis

Covid en het wegvallen van een grote klant nekken Roestvrijstaal Sneek; de kans op een doorstart is volgens de curator groot

Het pand van Roestvrijstaal Sneek. Foto: Google Maps

Het wegvallen van een grote klant, de coronaperiode en gestegen materiaalprijzen waren te veel voor Roestvrijstaal Sneek. Het bedrijf, met een omzet van ongeveer een miljoen euro per jaar, is afgelopen week failliet verklaard.

De kans op een doorstart is volgens curator Dick Poiesz echter groot. ,,Het bedrijf maakt producten van hoogwaardig roestvrijstaal. Daar zit echt mooi spul tussen. Het lukte ook om nieuw werk binnen te halen bij een liftbedrijf. Er zijn meer orders voor 2023, maar de verliezen zijn te groot om de komende periode te overbruggen.”

Covidmaatregelen

Het bedrijf heeft een schuldenlast van ongeveer acht ton. Eigenaren Irma en Henk-Jan Boomsma namen Roestvrijstaal Sneek twee jaar geleden over. ,,Het was vlak voor de Covidmaatregelen van kracht werden. Het bedrijf was na investeringen nog te kwetsbaar om de tegenvallers door onder andere Covid aan te kunnen.”

Naast de twee eigenaren had het bedrijf nog zes werknemers in dienst. Met het oog op een eventuele doorstart zijn de eigenaren nog aan het werk. Poiesz: ,,Er is een aantal partijen geïnteresseerd. Ik heb bij zeker één partij een goed gevoel.” Hij denkt dat voor het eind van dit jaar bekend wordt of er een doorstart wordt gemaakt.

Vacatures

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Directeur

Effectus-HR namens Stichting Centrum voor Film in Friesland

Data analisten

Mediahuis Noord

Nieuws

menu