De bakker is niet oubollig en staat ook echt niet meer de hele nacht met zijn handen deeg te kneden

Wil de bakkerssector overeind blijven, dan moet het imago mee veranderen met de realiteit. Want zowel de ambachtelijke als de industriële bakker gaat mee met zijn tijd, en staat echt niet meer de hele nacht met zijn handen deeg te kneden.

Hiltje en Aaldert Bruinsma in hun Bakkerij Braaksma in Oentsjerk. Ze zijn als twintigers zeldzaam in het vak.

Hiltje en Aaldert Bruinsma in hun Bakkerij Braaksma in Oentsjerk. Ze zijn als twintigers zeldzaam in het vak. Foto: Marchje Andringa

,,We werken veel met bloem. Daardoor is ons imago een beetje stoffig.” Cees van den Hoed van bakkerij Kamstra uit Wolvega vat het probleem van het bakkersgilde samen. Van den Hoed komt tegenwoordig maar moeilijk aan goed personeel voor zijn bedrijf (30 à 40 medewerkers). Dat maakt bakkersproducten voor onder meer de horeca. Anders dan andere voedingssectoren, staat de bakkerswereld niet echt bekend als hip. ,,Neem de zuivelindustrie. Die presenteert zich meer als innovatief. Bij bakkers is dat veel minder.”

Vacatures

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Data analisten

Mediahuis Noord

Directeur

Effectus-HR namens Stichting Centrum voor Film in Friesland

Nieuws

menu