Nog één dag Blom's slagerij in Workum: na vijf generaties gaat de deur dicht. 'Straks weet ik pas echt wat ik ga missen'
Hij ziet zichzelf ook wel als één van de laatste van zijn soort. Maar ook Sjerp Blom stopt met het vak dat hij 66 jaar met veel liefde en op traditionele wijze uitvoerde. Zelfs vanuit Amsterdam en Ridderkerk reden mensen graag naar Workum voor een rookworst, karbonade of entrecote van Blom’s. ,,Het is het einde van een tijdperk.”

Sjerp en Ginie Blom voor de slagerij in Workum. Foto: Simon Bleeker
Deze allerlaatste zaterdag dat Blom’s Slagerij open is, zijn de schalen in de vitrine aan het begin van de middag zo goed als leeg. Het vlees vliegt de winkel uit, terwijl de ruimte zich steeds meer vult met bloemen. ,,Is er iets wat ik kan doen om je te overtuigen nog niet te sluiten? Je stopt veel te vroeg”, zegt een vaste klant die een afscheidscadeautje overhandigt. Sjerp Blom lacht. Na 66 jaar in het vak en 50 jaar zijn eigen slagerij, vindt hij het op 80-jarige leeftijd mooi geweest.
Baard
Lees ook
Vacatures
Lid Raad van Toezicht | financieel profiel
Talent Performance namens Alliade

Verzorgende-IG
Interzorg

(Persoonlijk) begeleider
Trajectum
