Minder eten in de afvalbak: tien Friese restaurants hebben zo'n 15 procent minder voedsel verspild tijdens de Horeca Food Waste Challenge

Tien Friese restaurants hebben in acht weken tijd ruim 15 procent minder voedsel verspild. Restaurants Le Coq Eten & Drinken in Appelscha, Paddy O’Ryan in Leeuwarden, Aan de Gracht in Sneek, Het Brouwdok in Harlingen, Zuiver Joure, Zuiver Vlieland, De Mallemok in Sloten, De Pleats in Burgum, Markt 23 Sneek en het opleidingsrestaurant Kiem van ROC Friese Poort in Sneek deden mee aan de Horeca Food Waste Challenge en rondden afgelopen woensdag het project af.

Restaurants Paddy O’Ryan, Zuiver Vlieland, De Mallemok en De Pleats samen met Wim Nijp van de Rabobank (helemaal rechts) en Sigrid Hoekstra van Koninklijke Horeca Nederland (vierde van links).

Restaurants Paddy O’Ryan, Zuiver Vlieland, De Mallemok en De Pleats samen met Wim Nijp van de Rabobank (helemaal rechts) en Sigrid Hoekstra van Koninklijke Horeca Nederland (vierde van links). Foto: Koninklijke Horeca Nederland

De Horeca Food Waste Challenge is opgezet door de Rabobank om de ecologische voetafdruk van voedsel in de horecasector te verkleinen en tegelijk horecaondernemers te helpen om winstgevender te zijn. In Nederland wordt jaarlijks ongeveer 61 miljoen kilo voedsel in de sector verspild.

Vacatures

Lefier heeft meerdere vacatures

Lefier

Werkvoorbereider Infra

Geomaat

Leerling metaalbewerker

Gicom BV

Nieuws

menu