Dit artikel is vandaag gratis

Donker Groep uit Sneek breidt uit met overname hovenier Abelia in Nijmegen

Directeur Anja Kanter van groenbedrijf Donker Groep en tevens Greenfluencer 2019.

Groenbedrijf Donker Groep uit Sneek neemt hoveniersbedrijf Abelia in Nijmegen over per 1 januari aanstaande. Er komen zes medewerkers mee over.

Die blijven werken vanuit Nijmegen, waar Donker Groep een nieuw onderkomen gaat bouwen om de hoveniersactiviteiten in onder te brengen en ruimte voor groei te creëren.

De huidige eigenaar Thieu Ament van Abelia, dat werd opgericht in 1956, verrichte al civiele werkzaamheden als bestraten en metselen voor Donker. Dat zet Ament, samen met zijn zoon Mels, voort in een eigen onderneming. Daar hoort ook de huidige verkoop van bestratingsmaterialen, zoals stenen en tegels, bij.

Directeur Anja Kanters van Donker Groep, dat bestaat uit de onderdelen Groen, Interieur en Design en achthonderd medewerkers telt, zegt met de overname meer klanten, werkzaamheden en groei te behalen in de regio Arnhem-Nijmegen. Dat was al het plan, maar met de inlijving van Abelia is daar nu een versnelling in gekomen. Thieu Ament: ,,Afscheid nemen is lastig, maar mooi dat onze verbinding blijft bestaan en dat onze vakmensen op een goede plek terechtkomen waar ook zij zich verder kunnen ontwikkelen.”

Vacatures

Technisch tekenaar / Werkvoorbereider

CORN Metaalbewerking

Werken op de SEH, OK of IC?

Ommelander Ziekenhuis Groningen

Lefier heeft meerdere vacatures

Lefier

Nieuws

menu