Ekwadraat uit Leeuwarden gaat duurzame adviezen nu ook vanuit Utrecht geven

Adviesbureau Ekwadraat uit Leeuwarden, gespecialiseerd in duurzaamheid, opent een locatie in Utrecht.

Het kantoor van Ekwadraat in Leeuwarden.

Het kantoor van Ekwadraat in Leeuwarden. Foto: Ekwadraat

Ekwadraat werd achttien jaar geleden opgericht. Het helpt overheden en bedrijven met duurzaamheidsvraagstukken, zoals energiebesparing en het opwekken van groene energie. Vanaf 1 september gaat het bedrijf dat vanuit Utrecht ook doen in het midden en het westen van het land.

Klanten buiten Noord-Nederland

Het bedrijf richtte zich de laatste jaren al meer op klanten buiten Noord-Nederland. ,,We zien onze opdrachten in Midden- en Zuid-Nederland toenemen. Om dichter bij deze en toekomstige klanten gevestigd te zijn, maken wij nu de stap om een kantoor te openen dat centraal in Nederland ligt”, aldus directeur Cor van de Haar.

Volgens het bedrijf staat Nederland de komende dertig jaar een belangrijke taak om klimaatdoelstellingen te realiseren. ‘Ondernemers en de overheden moeten geholpen worden om aan deze doelstelling te voldoen. Ekwadraat zal met haar kennis van de energietransitie, de ondernemers en overheden helpen bij onafhankelijk advies’, schrijft de organisatie in een persbericht.

Uitbreiden

Er werken momenteel 65 mensen bij Ekwadraat. Een deel van hen zal naar Utrecht gaan, en het bedrijf zal ook uitbreiden. Het bedrijf heeft ook locaties in Apeldoorn en Venlo.

Enkele weken geleden maakte Ekwadraat bekend dat het gaat samenwerken met VOB-Holland (Verenigde Ondernemende Bedrijven Holland) om CO-2-reducerende projecten van de grond te krijgen, waarmee de CO2-uitstoot of -voetafdruk van een ondernemer of andere organisatie wordt gecompenseerd binnen Nederland, bijvoorbeeld met bosaanplant.