Elektrische sloepen van gerecyclede bierfusten en ander afval? Jong bedrijf uit Woudsend doet het gewoon. 'We gebruiken nu meer dan de wereld aan kan. En het kan anders. Dus waarom zouden we dat niet doen?'

Als we het doen, dan doen we het duurzaam, dachten Marieke de Boer (32) en .Jörgen de Jong (35) toen ze een paar maanden geleden een eigen sloep ontwierpen. Nog geen half jaar later ligt hun eerste boot van hergebruikte materialen in het water, en staan verhuurbedrijven in de rij om er eentje te bestellen.

Jörgen de Jong en Marieke de Boer met de testboot van de standaarduitvoering Ds 550. Daarvoor een schaalmodel van de Ds 680.

Jörgen de Jong en Marieke de Boer met de testboot van de standaarduitvoering Ds 550. Daarvoor een schaalmodel van de Ds 680. Foto: Simon Bleeker Fotografie Simon Bleeker Fotografie

Eigenaren De Boer en De Jong uit Woudsend zijn er zelf nog weleens verbaasd over hoe snel het is gegaan met hun bedrijf Duurzame Sloepen. Het idee voor de duurzame boot begon niet met een marktidee, maar met een heel andere behoefte. Ze wilden afgelopen zomer graag een boottochtje maken, maar alle huurbootjes waren al weg. De Jong: ,,Toen dacht ik: ik ga er zelf een bouwen.”

Vacatures

Data analisten

Mediahuis Noord

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu