De finalisten van de Friese Onderneming van het Jaar-verkiezing zijn bekend: Megahout uit Drachten, Movacolor uit Sneek en Nedcam Solutions uit Heerenveen strijden om de eer

Van links naar rechts: Jan Sijbesma en Willem Jan Hemmes (Megahout), Pieter Kooi (jurylid), Jan Volker en Erwin van Maaren (Nedcam Solutions), Bas Nieuwenhuis en Marc Aandeweg (Movacolor) met er tussenin Dries Wajer (jurylid), Marcella Ensel-Boonstra (jurylid) en Friso Douwstra (voorzitter jury VFO).

Van links naar rechts: Jan Sijbesma en Willem Jan Hemmes (Megahout), Pieter Kooi (jurylid), Jan Volker en Erwin van Maaren (Nedcam Solutions), Bas Nieuwenhuis en Marc Aandeweg (Movacolor) met er tussenin Dries Wajer (jurylid), Marcella Ensel-Boonstra (jurylid) en Friso Douwstra (voorzitter jury VFO). Foto: Simon Bleeker

Megahout uit Drachten, Movacolor uit Sneek en Nedcam Solutions uit Heerenveen zijn de finalisten van de Friese Onderneming van het Jaar-verkiezing. Maandag streden de genomineerde ondernemingen voor een plek in de eindstrijd.

In aanloop naar de finale op dinsdag 18 april bezoekt de jury, die onder leiding staat van gedeputeerde Friso Douwstra, de drie finalisten voor een nadere blik op de bedrijfsvoering, het product, de markt en de mensen die er werken. Megahout, Movacolor en Nedcam presenteren zich vervolgens tijdens de eindstrijd in St.-Annaparochie ook aan ondernemend Fryslân en het publiek.